Port Forwarding op EasyIO Controller

Inleiding

Bij sommige installaties is het niet mogelijk een router mee te leveren om via een VPN toegang te krijgen tot de controller op afstand. Dit is vaak het geval wanneer wij in hetzelfde netwerk moeten zijn als de regelaar op locatie.

Voor dit soort installaties moet er een poort worden geopend, zodat wij alsnog op afstand bij de controller kunnen komen.

We hebben dan de volgende informatie vooraf aan de installatie nodig:

• Lokaal IP-adres van de controller
  • Subnet
  • Gateway

Deze moeten ingesteld worden op de controller.

Netwerk instellingen veranderen op EasyIO FW

Stap 1: Verbind de FW-xx via een netwerk kabel met je pc, zodat je kunt gaan beginnen met configureren.

Stap 2: Om te kunnen verbinden met de EasyIO ET moet je navigeren naar de adapter instellingen van je pc.

Stap 3: Navigeer naar ipv4 opties van de ethernet port.

Stap 4: Vul de volgende IP instellingen in:

Hiermee zet je jezelf in hetzelfde netwerk als de EasyIO “192.168.10.xx”. Zonder deze stap kan je niet verbinden met de controller.

Stap 5: Open een browser naar keus Chrome/Firefox/Edge in de adresbalk: "192.168.10.30". Hiermee ga je naar de web interface van de controller. Het kan even duren voordat je deze bereikt heb.

Stap 6: Vervolgens log je in op de EasyIO met de juiste gegevens:

Gebruikersnaam: Admin

Password: Standaard "hellocpt", anders is dit terug te vinden in het admin dashboard

Stap 7: Wanneer je bent ingelogd klik op het plusje links onderin

Stap 8: En klik op Utility

Stap 9: Klik op network configuration

Stap 10: Hier kan je de IP instellingen aanpassen

Wanneer je deze heb ingevuld, scrol je naar beneden en klik je op save en vervolgens op “Reboot”.

Netwerk instellingen veranderen op EasyIO FS

Stap 1: Verbind de FS-xx via een netwerk kabel met je pc, zodat je kunt gaan beginnen met configureren.

Stap 2: Om te kunnen verbinden met de Easyio moet je navigeren naar de adapter instellingen van je pc.

Stap 3: Navigeer naar ipv4 opties van de ethernet port.

Stap 4: Vul de volgende IP instellingen in:

Hiermee zet je jezelf in hetzelfde netwerk als de EasyIO “192.168.10.xx”. Zonder deze stap kan je niet verbinden met de controller.

Stap 5: Open een browser naar keus: Chrome/Firefox/Edge in de adresbalk: "192.168.10.12". Hiermee ga je naar de web interface van de controller. Het kan even duren voordat je deze bereikt heb.

Stap 6: Vervolgens log je in op de EasyIO met de juiste gegevens:

Gebruikersnaam: Admin

Password: Standaard "hellocpt", anders is dit terug te vinden in het admin dashboard

Stap 7: Klik op plugins en dan op network manager

Stap 8: Hier kan je de IP instellingen veranderen. Vul dat hieronder in:

Druk op save wanneer je alle instellingen hebt veranderd.